Chevalier
Verzameld rijden aan een losse teugel

Benodigdheden


 

Voor het meest optimale resultaat maken wij gebruik van vaste benodigdheden.

Kaptoom

Voor het allerbeste resultaat tijdens de oefeningen maken wij gebruik van een kaptoom. Door de kaptoom komen de gegeven hulpen op een duidelijke en toch zachte manier over. Het begrenst het paard tijdens en longeren en werken aan de hand op een subtiele wijze.

Het juiste gebruik van een kaptoom voorkomt dat het paard 'hard in de mond' wordt door foutief gebruik van het bit. Doordat de kaptoom lichte druk tegen de buitenzijde van het paardenhoofd geeft, buigt en stelt het paard zeer gemakkelijk. Dit is een van de belangrijkste principes van het verzameld rijden aan de losse teugel.


Stang

Bij onze bijzonder subtiele manier van rijden maken wij gebruik van een Vaquerastang, stangbit of een S-kandare.

Bij juist gebruik hiervan zijn dit de juiste hulpmiddelen die het paard helpen in evenwicht door goed gebruik van de achterhand te stimuleren. Het gebruik van een stang is uitsluitend verantwoord wanneer de ruiter zijn hand absoluut stil kan houden. De stang geeft ook de ruimte om met één hand te kunnen rijden en het paard goed te laten verzamelen.


Zadels

Bij Chevalier maken wij gebruik van Malibaud Randonnee, Guardian of Ecuyer zadels.

Deze zadels zijn de verbeterde McClellan zadels. McClellan zadels waren bedoeld om gemakkelijk lange afstanden af te kunnen leggen op een wendbaar paard. Het zeer lichte gewicht en de zeer degelijke, robuuste uitvoering maken het ideale zadels met een zeer lange levensduur.

In het zadel zit geen onnodig dikke opvulling die het contact tussen jou en je paard verstoord. Hierdoor heb je heel direct contact met het lichaam van je paard zodat je alle bewegingen perfect kan aanvoelen.

Door de diepe en meer naar achter gerichte zit is de schouder van het paard geheel vrij en gaat het paard automatisch meer op de achterhand. Voor de verzameling aan de losse teugel is dit een absolute voorwaarde. Deze zadels sluiten perfect bij onze methode aan.